ΤΑΪΛΑΝΔΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ -ΑΤΜ - ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ


Η νομισματική μονάδα της Ταϊλάνδης είναι το Baht (ΤΗΒ)
Προφέρεται: Μπάτ


Κάθε Μπατ υποδιαιρείται σε 100 satang.
Η Τράπεζα της Ταϊλάνδης έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα για την έκδοση του νομίσματος. Τραπεζογραμμάτια εκδίδονται σε ποσά που κυμαίνονται από 10 έως 1.000 μπατ.
Η εμπρόσθια όψη κάθε νομίσματος είναι διακοσμημένη με μια εικόνα της αυτού Μεγαλειότητος, βασιλιά της Ταϊλάνδης και συνοδεύεται από άλλα σύμβολα, όπως η βασιλική σφραγίδα.

Στην πίσω πλευρά είναι διαφορετικές εικόνες με θεματολογία απο την ιστορία της Ταϊλάνδης. Για παράδειγμα, το χαρτονόμισμα των 500 μπατ, απεικονίζει έναν ναό και το άγαλμα του βασιλιά Rama III, ο οποίος βασίλεψε απο το 1824 έως το 1851, και τα 50 μπατ στην επιφάνεια του οποίου απεικονίζεται ένα άγαλμα του Chulalongkorn (Rama V), που ήταν βασιλιάς του Σιάμ 1873 - 1910. Τα κέρματα εκδίδονται σε ονομαστικές αξίες που κυμαίνονται από 25 έως 10 satang .


Κυκλοφορούν χαρτονομίσματα των:
  20, 50, 100
                         500 & 1000 ΤΗΒ  

                                                                          ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Περισσότερα εδώ                              ATM
Πιστωτικές Κάρτες Ταξιδιωτικές επιταγές

Οι ταξιδιωτικές επιταγές μπορούν να ρευστοποιηθούν στις περισσότερες περιοχές της Ταϊλάνδης. Το διαβατήριό σας είναι απαραίτητο στις συναλαγές, γιατί θα απαιτηθεί για την ταυτοποίηση.
Στις περισσότερες τουριστικές περιοχές γίνονται δεκτές πιστωτικές κάρτες, με επιπλέον χρέωση μέχρι 3-5%  για κάθε συναλλαγή.


Σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής  πιστωτικών καρτών,
τηλεφωνήστε:
American Express - (02) 273 0020
Mastercard / Visa - (02) 299 1990
ΑΤΜ
Μηχανήματα αυτόματης ανάληψης , θα βρείτε σε όλη την Ταϊλάνδη, με μεγαλύτερη συχνότητα, στις τουριστικές περιοχές. Συνήθως το ποσό διεκπεραίωσης, είναι 3 ευρώ, για κάθε απόσυρση.
Σημειώστε ότι ορισμένα (λίγα) μηχανήματα ΑΤΜ δεν δέχονται πιστωτικές κάρτες. Εάν θελήσετε να χρησιμοποιήστε πιστωτική, ψάξτε για τα σήματα VISA και MASTER CARD κ.α..